maandag 15 september 2014

Jews, Karen and Kareni

Maandag, 1 september 2014
 
Halloooootjes allemaal!!!! 
Wat een week! Afgelopen week hadden we een geweldige week!
 
Maandag ontmoetten we onze nieuwe 9-jarige onderzoeker die gedoopt wil worden en oh mijn hemel, he is sooooo adorable!!! :D Dus we zijn zooo blij dat we hem mogen onderwijzen :D
 
Dinsdag hadden we een 'les' met een Joodse mevrouw. Een paar weken geleden klopten we op haar deur, omdat een lid had gezegd dat ze Joods was en misschien wel over de gelijkenissen tussen ons en haar geloof zou wille praten. Met dat excuus klopten we op haar deur en vroegen we of we op een avond langs konden komen om de gelijkenissen tussen ons geloof te bespreken. Zodra we dat zeiden klaarde haar gezicht op, pakte ze haar kalender en we maakten een afspraak met haar voor afgelopen week. 

Momenteel ben ik het Oude Testament aan het bestuderen en dat is super interessant! Maar eerlijk gezegd wist ik niet zoveel over het Joods geloof, dus we were like: oh oh. Where did we get ourselves into..... O.O Dinsdagochtend besloot ik maar hoofdstuk 4 in preach my gospel te bestuderen, zodat we voorbereid zouden zijn om naar de Geest te luisteren. En de hele dag was ik eigenlijk best kalm, ook al hadden we geen idee wat we met haar zouden gaan bespreken. Maar toen we die avond eenmaal in haar huis waren, hadden we een ontzettend goede discussie! De Geest was zeker weten aanwezig en ze vertelde ons over haar overtuigingen en wij getuigden van onze boodschap. Wat heel interessant was, is dat ze in Jezus Christus gelooft. Ze gelooft niet in Hem als onze Verlosser (ze zei: well, als Hij het werkelijk was, dan hadden de Joden Hem wel herkent. Maar ze gelooft dat Hij een geweldige en groots profeet was. Ze zei dat ze meer over Hem te weten wilde komen, want ze had slechts enkele regels over Hem in het Nieuwe Testament gelezen. Een uitstekende gelegenheid om haar een Boek van Mormon te geven! :D Dus we gaven haar een Boek van Mormon en legde uit dat het Boek van Mormon van Jezus Christus getuigt en dat we door het Boek van Mormon dichter tot Hem komen en meer over Hem kunnen leren. We legden tevens uit dat het Boek van Mormon in de tijd van het Oude Testament was begonnen (dat was daadwerkelijk inspiratie!), dat het Boek van Mormon heel veel over de Wet van Mozes en Mozes spreekt :) Dus dat was super awesome! :D Ze wil een keertje naar de vast-en getuigenisvergadering komen! :) Ze is niet geinteresseerd in de lessen, maar ze heeft de Geest gevoeld en haar hart is zeker weten verzacht :) Het was zooooo coooooool!!!! :D De belofte in LV 84:85 (of is het LV 85:84 O.o) is zooooo waar!
 
De Heer zal ons de woorden geven die we moeten spreken op het moment wanneer we het nodig hebben! :) so we won't be confounded before men :)

Een andere geweldige belevenis afgelopen week! Vrijdag hadden we exchanges, onze sister training leader kwam hier in ons gebied en bleef met Sister Guy. Ik ging met haar companion naar haar gebied. Deze zusters zijn in een Birmese program, en alle mensen die ze onderwijzen zijn Karen en Kareni vluchtelingen vanuit Thailand en Birma. Deze mensen spreken nauwelijks of geen Engels, en so we hebben een tolk nodig wanneer we deze mensen onderwijzen. De kinderen spreken vaak wel Engels en dus vertalen ze wat we zeggen in hun eigen taal. It was the most AMAZING experience EVER! :D De hele dag onderwezen we mensen op de grond, met onze schoenen uit en we onderwezen hen zo simpel mogelijk. Nog simpeler dan wanneer we Jeugdwerk kinderen onderwijzen. Deze mensen zijn zooooo nederig en hebben zoveel geloof! De kinderen zijn de meest schattige kinderen ooit! Het was zo geweldig om deze nederige, lieve mensen het Evangelie te onderwijzen! De harten van deze mensen zijn zo open en ontvankelijk.:) 

Nog een geweldige ervaring! De afgelopen maanden dat ik hier ben geweest, hebben we een minderactief lid onderwezen en geholpen om terug naar de kerk te komen en afgelopen week vroegen we hem waar in het Boek van Mormon hij was gebleven. En hij zei 3 Nephi 5! :O Hij heeft het helemaal van het begin af aan gelezen! :O Hij zei dat hij een study manual gebruikt tijdens het studeren en we vroegen hem welk study manual. En tot onze grote verbazing pakte hij een Predik Mijn Evangelie uit zijn boekenkast! :O :D Serieus, ik had gewoon tranen in mijn ogen!
 
Een paar weken geleden kwam hij niet naar de kerk, las hij niet in het Boek van Mormon, omdat hij er helemaal niks van begreep en wilde hij niet bidden, omdat hij niet wist hoe en omdat hij zich ongemakkelijk voelde! En nu bestudeert hij de Schriften iedere dag, zelfs tijdens zijn lunch pauze op het werk, bidt hij constant en vindt het geweldig om het slotgebed te zeggen. Hij komt iedere week naar de kerk! Hij probeert te stoppen met roken, daar zijn we hem mee aan het helpen :) Daar zat hij dan, zo rustig in zijn stoel, glimlanchend zijn getuigenis van het Boek van Mormon te geven! :) Oh mijn hemel, de tekst in LV 18:10 is zoooo waar! De vreugde die je voelt is gewoon onbeschrijflijk!!!

Maar goed, ik hoop dat alles goed met jullie gaat! Ik bid elke dag voor jullie! Dankjewel voor jullie gebeden, etc!

Ik houd ONTZETTEND veel van jullie!!!! :D  

Heeeeel Veel Liefs

Sister Spijkerman <3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten